maanantai 9. heinäkuuta 2012

Lehdestä bongattua..

Uusimmassa (6&7/2012) Oma koti kullan kallis -lehdessä komeili Qualyn Animal Parade -maustesetti. Lehdessä niitä verrattiin lapsuuden maisemapalloihin, ja niitä ne kyllä kovasti muistuttavatkin. Itse en ole ikinä sellaista omistanut. Äidille joskus ostin lumimaisema pallon joululahjaksi, mutta taisi pikkuveli sen hajottaa ennen kuin sain sitä edes pakettiin. Jäi mamma ilman haluamaansa lahjaa.. Mutta toivottavasti saa maisemapalloista kyllänsä töissä :)

Oma koti kullan kallis 6&7/2012

Qualyn maustesirottimia löytyy siis kahta eri sorttia: Four Seasons - neljä vuodenaikaa ja Animal Parade - eläin paraati.

Sirottimissa on kahta eri reikäkokoa: pienempi suolalle, sokerille, pippurille, ym. ja isompi oreganolle ja muille yrteille. Puut ja söpöt ruokapöydän lemmikit pitävät varmasti huolen siitä, että mausteet eivät pääse paakkuuntumaan. Huolehtivat ne myös ruokapöydän puheenaiheesta :)

Sirottimien puhdistus on helppoa. Kaikki osat ovat helposti irroitettavissa toisistaan.


Maustesirottimet toimivat mainiosti lahjana. Saat varmasti pisteet kotiin kun viet kokkausta harrastavalle ystävälle sirottimet tupari- tai synttärilahjaksi. Myös kokkailijan koemaistajat ihastuvat sirottimiin :)

Samaiseen lehteen oli lennähtänyt myös Lento- ja Chick-a-dee -palohälyttimet. Lento on Paola Suhosen suunnittelema perhonen ja se on voittanut arvostetun Red Dot Desing -palkinnon.  Chick-a-Dee on Hollantilaisten vakuutusyhtiöiden muotoilukilpailun voittaja. Sen on suunnitellun Louise van der Veld.

Lento -palovaroitinta on saatavilla viidessä eri värissä.

Lennossa koko ulkokuori toimii painikkeena, eikä siinä ole muita nappuloita häiritsemässä. Varoittimen takana on tarra, jolla sen voi kiinnittää kattoon - ei tarvitse tehdä reikiä. Voihan perhosen kiinnittää myös seinään, mutta silloin ei kannata päästä paloturvallisuudesta vauhkoavaa ystävää sitä katsomaan - varoitin ei välttämättä havaitse savua tältä päivystys paikalta..

Lentokin toimii katseenvangitsijana ja keskustelun herättäjänä.

Chick-a-Dee on hauska ja käytännöllinen. Siitäkään ei heti arvaisi että se on palovaroitin. Itselläni on eteisessä kyseinen lintunen. Jokainen vieras on kiinnittänyt huomionsa siihen ja kysynyt mikä se on. Joskus hämmästys on ollut suuri kun olen sanonut sen olevan palovaroitin. Seuraava kysymys yleensä on sitten ollutkin että mistä niitä saa..
Kuvassa katossani oleva lintunen: musta-valkoinen Chick-a-Dee
Hömötiaista on saatavilla, musta-valkoisen ja kokonaan valkoisen lisäksi, myös vaaleanpunaisena ja vaaleansinisenä.
 Molemmat palovaroittimet täyttävät Suomessa vaaditun EN-14604 -standardin. Ne valvovat perheesi turvallisuutta yötä-päivää. Varoittimiin kuuluu paristot, lisäksi Lennossa on 5 vuoden takuu ja Chick-a-Dee:ssä 3 vuoden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti