maanantai 10. syyskuuta 2012

Hälsningar från Sverige, Stockholm!

Tukholma ja Formex -messut nähty ja koettu. Vihdoin ehdin siitäkin reissusta tänne jotain kirjotella. Kiirettä on pitänyt.. Paljon oli nähtävää ja koettavaa "Ruottin maalla". Ensimmäinen päivä meillä meni täysin Tukholmaa kiertäessä ja katsellessa. Henkilökohtainen opaskin oli mukana, joka vaan ei enää tiennyt oikein mistään mitään. Äiti on siis noin kymmenen vuotta sitten toiminut oppaana Tukholman ja Kolmårdenin -vieraille. Sen Tukholma -tiedot vaan olisi vaatinut vähän päivitystä :D

Toisena ja kolmantena päivänä suunnistettiin Formex -messuille. Messut oli nelipäiväiset ja meillä oli aikaa kiertää niitä kaksi päivää - mikä oli ihan liian vähän. Ensi keväänä varataan kyllä enemmän aikaa. Tukholman messukeskuskin oli ihan eri luokkaa kuin Suomessa mikään messukeskus. Halleja oli kolme, pieninkin vähintään kaksi kertaa isompi kuin esimerkiksi Seinäjoki Areena ja kaikki täynnä näytteilleasettajia, joita oli lähes tuhat. Kyllä siinä pohojalaaset flikat katteli huuli pyöriänä ruottalaasten touhua..

Messuilta käteen jäi iso pino kaiken maailman esitteitä ja lappusia. Paluu lento vähän jännittikin, että meneekö 20kg raja rikki matkalaukun painossa. Kyllä se meni - laukku painoi 20,6kg, mutta ilman lisämaksuja selvittiin. Eikä se jännitys siihen loppunut.. Laukku oli niin täynnä, ettei se meinannut mennä kiinni. Ennen kuin päästiin lentokentälle, oli laukku ratkennut vetoketjun vierestä. Lähtöselvitys tiskillä vetäisin vielä ilmastointiteippiä matkalaukun ympärille, ettei se nyt ihan paloiksi olisi mennyt. Mutta ehjänä sekin oli pysynyt - ihme!

Parasta mitä messuilta jäi käteen oli ehdottomasti Färg & Form Sweden! Oli ihan pakko tehdä heti messuilla tilaus, jota ei tarvinnut kauaa miettiä. Kuorma Ruotsista pitäisi tullakin ihan lähi aikoina. Päästiin tutustumaan ihanaan Ernstiinkin, joka on siis ERNST -malliston suunnittelija. Hänellä on oma sisustus-ompelu-leipomis -ohjelma Ruotsissa. Yksi jakso tulikin uusintana reissun aikana. Sitä oli hotelli huoneessa kiva vahdata, kun jalat oli ihan poikki messuilla kävelemisen jälkeen, harmi vaan että ei montaa sanaa ymmärretty kun ruotsiksi höpöttelivät..

Kati, Ernst ja Heini Formex -messuilla Färg & Form Swedenin osastolla.

Färg & Formilla on neljä mallistoa. Jokainen toistaan ihanampi! ERNST -mallisto on täynnä klassisia ja suomalaiseen kotiin sopivia sisustus- ja käyttöesineitä sekä huonekaluja.
Home -mallistostakin löytyy varmasti jokaiselle jotain, verkkokaupassa mielestämme malliston helmet. Moz -sarja oli hauska ja erilainen verrattuna muihin mallistoihin - Hirvi on hirveen kiva kaveri! Se mikä meihin ensimmäisenä messuilla kolahti, oli KIDS -mallisto ja sen söpö pilvi- eli Moln -kuosi.Jatketaan innokkaasti esite pinon purkamista ja lupaan, että vielä tulee jotain uutta verkkokauppaan mikä messuilta tarttui mukaan.

Niinkuin joku on varmasti huomannutkin, verkkokaupan valikkorakennetta on uudistettu uuden tavarantoimittajan myötä. Mielestämme se on selkeämpi kuin vanha. Mitä mieltä te olette?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti